De naam zegt het al: Faalangst is de angst om te falen. Er bestaat positieve en negatieve faalangst. Bij positieve faalangst helpt de aanwezige angst en de optredende spanning juist om beter te functioneren. De stress en nervositeit werkt hier als een stimulerende prikkel waardoor je je extra goed gaat voorbereiden en/of extra goed gaat presteren. Negatieve faalangst heeft meer een desastreus karakter en zorgt ervoor dat je tijdens het rijexamen te zenuwachtig bent om te laten zien wat je kunt. Negatieve faalangst is helaas de meest voorkomende faalangst. Je bent dus zeker niet de enige! Los je faalangst op met NLP!

Ben je extreem zenuwachtig voor een tussentijdse toets, het praktijkexamen of heb je last van faalangst? Wil je tijdens de reguliere rijlessen, onder professionele begeleiding faalangst ombuigen naar (zelf)vertrouwen? Dat kan bij NLP Rijopleidingen!

Je hebt alle hulpbronnen (in je) die je nodig hebt om te slagen.

Neuro Linguïstisch Programmeren.
NLP Rijopleidingen is meer dan een reguliere rijschool. De letters NLP staan voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP is een methodiek voor training, therapie, coaching, counseling en communicatieverbetering. NLP is een perfecte methode om tijdens de reguliere rijlessen negatieve faalangst aan te pakken en te bouwen aan (zelf)vertrouwen. Heb je last van negatieve faalangst, extreme zenuwen en stress? Bespreek dit dan tijdig met je NLP rijinstructeur en pas samen de rijlessen hierop aan.

Ga met behulp van NLP Rijopleidingen positief en vol (zelf)vertrouwen de tussentijdse toets en het praktijkexamen in!

Faalangst examen bij het CBR.
Wanneer je de rijopleiding succesvol hebt doorlopen dan kun je bij het CBR een faalangst examen doen. Bij het faalangst examen krijg je een examinator die is getraind om mensen met faalangst te ondersteunen. Een faalangst examen is niet makkelijker dan een regulier examen. Je moet dezelfde vaardigheden tonen als bij een regulier examen. Wel heb je langer de tijd voor het examen en er wordt rekening gehouden met de invloed van zenuwen en angst. In totaal staat er voor een faalangst examen 1 uur en 20 minuten. 35 minuten is voor het rijexamen. De overige tijd is voor een eventuele time-out (hier mag je één keer om vragen tijdens het examen) en om voor zoveel mogelijk rust te zorgen voor het na het praktijkexamen. 

Rijinstructie van een ervaren Int. Cert. NLP docent en coach.